1o Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας στην Ελλάδα

1o Διεθνιστικό Φεστιβάλ Νεολαίας στην Ελλάδα
Αθήνα, 11-13 Ιουλίου 2008

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

"Η Αλήθεια για τα παιδιά της Ελλάδας" - ντοκυμαντέρ του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1948)

6 σχόλια:

η φυγοκεντρος είπε...

προσφατα σε ανακαλυψα,και ανγνωριζοντας την καλη δουλεια σου σε εβαλα αμεσως λινκ απο το μπλογκ μου(σε περιπτωση που μπεις,οι συνδεσμι ειναι κατω-κατω),ενω ηδη εχω δει αρκετα απο τα βιντεο που εχεις ανεβασει.
Συνεχισε την καλη δουλεια!

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλουσαμε να βαζεις τις πηγές, ας πουμε αυτο το βρηκες στο youtube.com/prosklitiritonkairon

Ανώνυμος είπε...

καταρχήν ευχαριστώ τη φυγόκεντρο για τα καλά της λόγια, αν υπάρχουν προτάσεις για καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν καλό!
Για τις πηγές, δεν το βρήκα στο youtube (πρώτη φορά είδα τώρα το prosklitiritonkairon) το βρήκα σε ένα dvd του Ριζοσπάστη προ 3ετίας. Πηγές βάζω σε ντοκυμαντέρ παραγωγής συγκεκριμένων ανθρώπων - καταστάσεων. Όταν κάποιος έχει δημιοργήσει το ντοκυμαντέρ, δεν έβαλα το Ριζοσπάστη σαν πηγή γιατί δεν θεωρώ το ΚΚΕ σαν (αποκλειστικό) κληρονόμο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Άλλωστε το ντοκυμαντέρ αυτό είναι μια παραγωγή της Ελεύθερης Ελλάδας (το λέει το ίδιο το ντοκυμαντέρ), και όχι δικό μου, ή δικό σου ή του Ριζοσπάστη...

η φυγοκεντρος είπε...

Στηνω σιγα-σιγα ενα δικο μου βιντεο(με μουσικη,βιντεο και προβολη εικονων),οπου μεταξυ αλλων εχω αναφορες στο Πολυτεχνειο.Και σκεφτηκα οτι μιας κι εχεις ασχοληθει με βιντεο ιστορικου χαρακτηρα,ισως ειχε παρει το ματι σου μια χαρακτηριστιη σκηνη με τον μπατσο να χτυπαει εναν πιτσιρικα,κι ο πιτσιρικας να σηκωνεται,να του βουταει το καπελο και να αρχιζει να τρεχει...Ειναι ασπρομαυρο και νομιζω πρεπει να ειναι απο εποχη Χουντας τραβηγμενο,γιατι το ειχα συνδεσει στο μυαλο μου με τα εορταστικα αφιερωματα της 17Ν.Αλλα δυσυχως, αν και πηρα σβαρνα τις τελευταιες μεες ολες τις σχετικες εκπομπες/ντοκυμαντερ δεν το βρηκα κι εχω σκασει...Μηπως σου λεει κατι το συγκεκριμενο σκηνικο που σου περιγραφω/ξερεις που θα μπορουσα να το βρω?

Ανώνυμος είπε...

κάτι μου θυμίζει όχι κάτι συγκεκριμένο όμως. Νομίζω ότι είναι πριν τη Χούντα, στα Ιουλιανά...

Ανώνυμος είπε...

‘Eλεος!!!! Τόσο φτηνή και πρόστυχη προπαγάνδα ούτε τα ταινιάκια των Ναζί δεν περιέχουν!!!
Τον Μανούκα δεν το έχετε ακούσει ποτέ;;;;;; Δικός σας είναι!!!.
Αυτός ο γελοίος Ζαχαρίας που έκανε το εκγεφαλόπλυμα αυτό, σήμερα που τον είδα στην έρτ, κοντά στο θάνατο είναι, δεν φοβάται την πιθανότητα να ανταμώσει εκείνους που πέθαναν κλαίγοντας τα παιδιά τους;
τόση πλύση εγκεφάλου; ούτε ένα συγνώμην;
Ζήσαν τα σκατά που θέλανε να κεράσουν την Ελλάδα κι ακόμα και σήμερα εκεί στην ηλιθιότητα της νιότης τους που κατέστρεψε την πατρίδα που τους γέννησε;; Για χάρι των δολοφόνων του Στάλιν;;;
Εδώ γύρισαν όμως, οι έρμοι οι ναυτικοί που τους στέρησαν με τα καμώματά τους ακόμα και την δουλειά που τους πληρώνει τις συντάξεις τους, τους τρέφουν.
Αλήθεια ποιος πορνόπαιδόφιλος σκέφτηκε να δείξει γυμνό το παιδί στην μπανιέρα;
Ε ρε τί παθαίνει κανένας από μια εκπομπή της ...δεξιάς έρτ!
Ε ρε και δεν ήξερα, γιατί κατάντησε εκεί που κατάντησε τον Ελληνικό κινηματογράφο η κομμουνιστοκουλτούρα και την τσέπη του ηλίθιου έλληνα οι ελευθερωτές του Δημοτρομοκρατικού στρατου!!!

Ευτυχώς που πρόλαβε ο Μπους και ξεπληρωσε τις επιταγές τους προς τους "αδελφούς λαούς¨" που τάισαν με ...χρυσά κουτάλια, σε ...πύργους και σε ραχούλες, τα έρμα τα παιδάκια!

Βρε άει στο Διάολο τον Στάλιν, νυχτιάτικα!